Case

Trusted advisor

Vanuit je expertise adviseren in plaats van koude sales? Vanuit de theorie van de Trusted Advisor bouwen we gestaag aan langdurige trust-based relaties met klanten.

Voor een Nederlandse klant hebben wij het volgende programma ontwikkeld. Zij wilden hun professionals opleiden tot Trusted Advisor.

Trusted advisors investeren in een langdurige trust-based klantrelatie. Vanuit deze positie denk je mee met de klant en geef je adviezen. Om een trusted advisor-rol in te nemen in de relatie met stakeholders en klanten, zijn naast een aantal basisvaardigheden, ook enkele specifieke social skills van belang.

Voor de ontwikkeling van dit programma hebben wij ons laten inspireren door het boek The Trusted Advisor van David H. Maister, Charles H. Green en Robert M. Galford.

Module menukaart

Basic

De basisvaardigheden van een Trusted Advisor bestaan uit actief luisteren en het opbouwen van een echte, oprechte relatie.

Advanced

In de advanced-modules kijken we naar vaardigheden die helpen om jouw advies krachtig en overtuigend over te brengen.

Master

In deze modules gaat het om de puntjes op de i. Wat kun jij doen om je klant te bewegen richting jouw advies?

Modules maken gebruik van

Intodrives Drijfverenscan

Intodrives is een drijfveren scan die de zelfkennis van deelnemers vergroot. De drijfverenscan brengt aan de hand van 6 kleuren in beeld wat iemand motiveert, wat hij logisch vindt en wat zijn denkkader is. Ook krijgt een deelnemer inzicht in zijn weerstand, datgene wat hij minder prettig vindt in het gedrag van anderen, en in wat voor soort omgeving hij het beste tot zijn recht komt.

Meer weten over de drijfverenscan?