Programma

EFFECTIEF SAMENWERKEN

De professionele basis voor teamleden

Bouw je eigen maatwerk-programma aan de hand van de onderwerpen die voor jouw team relevant zijn. De modules zijn samen te stellen aan de hand van een ‘menukaart’.

Je kunt kiezen uit modules die zich richten op het verbeteren van de samenwerking van medewerkers onderling en met andere stakeholders. In deze menukaarten bieden we modules aan die zich richten op de connectie; hoe maak je verbinding met de mensen om je heen en bouw je een echte relatie met elkaar op (Connection),
modules die passen bij het gezamenlijk bouwen aan een performance cultuur waarin iedereen zich gewaardeerd voelt EN weet wat hij of zij nog kan ontwikkelen (Culture), en ten slotte modules die zich richten op het strategisch inzetten van bepaalde tools om je doelen te bereiken (Strategy).

Module menukaart

Connection

In deze modules krijgen deelnemers technieken aangeleerd die zij kunnen gebruiken om beter en dieper contact te maken met de mensen om heb heen. De technieken waar wij mee werken zijn in te zetten bij collega’s, klanten, maar ook in het privé-leven.

Culture

De modules die onder Culture passen zijn bedoeld om deelnemers bewust te maken van de invloed die zij zelf hebben op het vormen of veranderen van de team- of organisatiecultuur. Hoe wil je dat men met elkaar omgaat in jouw team en wat is jouw eigen rol daar in?

Strategy

Deze modules zijn erop gericht deelnemers van praktische tools te voorzien die ze kunnen gebruiken om bewust in te grijpen in een situatie of een gesprek naar hun hand te zetten teneinde hun doelen te bereiken. Welke strategie heeft dit gespreksdoel nodig? Waarom? En hoe zet je die zo in dat je ook daadwerkelijk de ander mee krijgt?

Modules maken gebruik van

Intodrives Drijfverenscan

Intodrives is een drijfveren scan die de zelfkennis van deelnemers vergroot. De drijfverenscan brengt aan de hand van 6 kleuren in beeld wat iemand motiveert, wat hij logisch vindt en wat zijn denkkader is. Ook krijgt een deelnemer inzicht in zijn weerstand, datgene wat hij minder prettig vindt in het gedrag van anderen, en in wat voor soort omgeving hij het beste tot zijn recht komt.

Meer weten over de drijfverenscan?