Programma

Leiding geven

De professionele basis voor managers

Bouw je eigen maatwerk-programma aan de hand van de onderwerpen die voor jouw team relevant zijn. De modules zijn samen te stellen aan de hand van een ‘menukaart’.

Je kunt kiezen uit modules die zich richten op de basis; wat zijn mijn drijfveren en wat wordt er eigenlijk van mij als leidinggevende verwacht (Basics). Als leidinggevende hanteer je altijd meerdere ‘petten’ in de interactie met je team; Leider, Manager, Coach. Daarom bieden wij in ons Leiderschapsprogramma ook modules aan per ‘pet’;
Vaardigheden die passen bij de pet van leider (Leader), modules die zich richten op de vaardigheden van een de pet van manager (Manager) en ten slotte bij die van een coach (Coach).

Module menukaart

Basics

In deze modules behandelen we de basis van leiding geven en leggen we daarbij direct ook de verbinding met de persoonlijke kwaliteiten. Wat voor soort leider zou je willen zijn? Waar liggen jouw kwaliteiten en hoe zou je die willen inzetten in je leiderschap. We behandelen de theorie van de drie leiderschaps’petten’ die elke leider zou moeten kennen en beheersen.

Leader

In de modules die onder deze ‘pet’ vallen, behandelen we technieken die je kunt gebruiken om krachtig en inspirerend te leiden. Hoe bouw je een goed verhaal op? Hoe neem je je teamleden mee in jouw lange termijn-visie? Hoe inspireer en motiveer je de mensen in je team?

Manager

In de modules die onder de managerspet vallen, kijken we naar gesprekstechnieken die helpen bij het begeleiden en aansturen van teamleden. Situationeel leiderschap speelt hier een belangrijke tol bij; hoe instrueer je een teamlid op een effectieve manier, maar ook; hoe stuur je bij en hoe geef je duidelijke maar respectvolle feedback waar het teamlid iets mee kan?

Coach

In deze modules leer je hoe je je teamleden helpt te groeien door de rol van coach aan te nemen. Met de coachpet op faciliteer je de gedachten van de ander. Jouw eigen advies, ideeën en filters laten we hier juist even achterwege. De kunst van het coachen zit hem in luisteren, goede vragen stellen, empathie en… op je tong bijten.

Modules maken gebruik van

Intodrives Drijfverenscan

Intodrives is een drijfveren scan die de zelfkennis van deelnemers vergroot. De drijfverenscan brengt aan de hand van 6 kleuren in beeld wat iemand motiveert, wat hij logisch vindt en wat zijn denkkader is. Ook krijgt een deelnemer inzicht in zijn weerstand, datgene wat hij minder prettig vindt in het gedrag van anderen, en in wat voor soort omgeving hij het beste tot zijn recht komt.

Meer weten over de drijfverenscan?